Romengo? Bingó!

25 augusztus 2020 Írta: 
- ROMA
Értékelés:
(0 szavazat)
Romengo Romengo Farkas András képe

A Hagyományok háza Folkudvar nevű program sorozatában cigány táncházban vehettem részt. A táncház előtt a Romengo zenekar koncertet adott közvetlen, barátságos stílusban. A nagyon szép szomorú dalokat vidám ritmikus számok váltották.
Aztán következett a szabad tánc. Nem is gondoltam volna, hogy a teknőt és a vizeskannát ilyen sokféle módon lehet tánckísérethez alkalmazni.  Az oktató ügyesen számolt be és  egyszerű lépésekkel kezdte. Mindenki - még én is aki kétballábas vagyok- be tudtam kapcsolódni.
A kicsit bonyolultabb lépéseket lebontotta és fázisonként próbálta megtanítani. Egyszer-kétszer nekem is sikerült lelesni egy bonyolultabb a figurát!

 

Később megtudtam ,hogy a “Romengo magyarországi oláh-cigány zenét játszik. A tagok nagy része ezt a muzsikát anyanyelvével együtt sajátította el. A szülőktől tanult hagyományos cigány népdalokkal és saját számokkal és hangzásvilággal áll színpadra a zenekar.”

Jó választás volt, hogy eljöttem erre a programra. Hazavihettem egy kellemes emléket csak gazdagodhattam és nyertem vele!

Romengo? Bingó!  

1008 Utoljára frissítve: 2020. augusztus 25., kedd 10:40

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned